Træningstilbud i Rch

I RcH tilbyder vi flere typer af træning så der er noget for enhver.

Hvalpehold
Hvalpetræningen består af 12 x træning.

På vores hvalpehold vil du stifte bekendtskab med mange forskellige ting/øvelser - det kan f.eks. være følgende:
- Bytur / miljøtræning. 
- Stå / sit / dæk / indkald.
- Gå pænt / lineføring (kontakttræning)
- Spor. 
- Apport / Bytteleg / halsgivning.

- Leg mellem hund og fører.

Vi mener at hvalp og ejer, efter at have gennemført de 12 lektioner har alle forudsætninger for, at få glæde af hinandens selskab i fremtiden. Og uanset om man ønsker at stoppe med denne træning eller om man ønsker at fortsætte med at træne med sin hund, så er grundlaget for et godt hundeliv lagt med hvalpetræning i DcH Ringe.

Familiehold
Er for de hundeførere som ønsker en lydig, glad og velfungerende familiehund.
Der er ikke krav om ’hjemmetræning’, men man får nogle idéer og forslag til hvordan man kan aktivere din hund hjemme.
På familiehold træner man mange forskellige øvelser; lige fra deciderede lydighedsøvelser, spor, næseøvelser, rally, kropskontrol og andre alternative øvelser (som ikke er at finde i et konkurrenceprogram).
Det vigtigste på familieholdet er, at hund og ejer får et godt og velfungerende forhold som begge parter også kan drage nytte af i hverdagen.

Proceshold
Er for de hundeførere som gerne vil ’noget mere’ med sin hund. Går man på et proceshold, har man et konkret mål med sin træning og man er indstillet på at træne flere gange om ugen.
På procesholdet arbejder man med mange forskellige øvelser / momenter, både fra DcH’s program og fra f.eks. brugsprøveprogrammet. Man arbejder målrettet med henblik på konkurrencedeltagelse når hund og hundefører er klar til dette, selvfølgelig under hensyntagen til den enkelte hund.
I DcH Ringe inddeler vi, hvis det er muligt, hundene efter alder og niveau.

Konkurrencehold – DcH-klasser (C, B, A og E)
Er for de hunde og hundeførere som er klar til at deltage i konkurrence. Her arbejdes med momenter og øvelser fra DcH’s konkurrenceprogram (se nedenfor).
Det er en selvfølge at man træner målrettet og at man er indstillet på at træne mere end en gang om ugen.
Her er en kort beskrivelse af de 4 klasser som DcH’s konkurrenceprogram består af:
C-klassen er begynderklassen i DcH’s program og er kun for nye hunde og førere. I C-klassen trænes lydighedsøvelserne lineføring, stå, sit, dæk, apport og spring.
Første trin i rundering – hunden sendes direkte mod en delvis synlig figurant.
Frit søg – hunden skal finde én genstand i et felt.
I C-klassen er max point 150 og hund og fører skal opnå 110 point 2 gange for at rykke op i B-klassen. Læs mere om konkurrenceholdene.....

IPO Brugsprøve program
IPO står for Internationale Prüfungsordning og er udarbejdet af FCI, som er den internationale sammenslutning af Kennelklubber.
I DcH Ringe har vi trænet IPO siden 2000, og vi er den ene af to lokalforeninger på Fyn der træner denne form for hundesport i DcH regi.
Foreningen har to figuranter med bred erfaring fra Schæferhundeklubben og PH.
IPO er en konkurrence sport indenfor hundetræning – derfor forventes der også at hundeførere, der tilmelder sig dette hold, træner flere gange ugentlig og at alle 3 discipliner vægtes lige højt under træningen.
Herunder er beskrevet lidt om adgangskrav og beskrivelse af øvelserne i de forskellige klasser.Læs mere om IPO programmet.....

Rally Lydighed
Rally Lydighed blev først beskrevet i USA af Bud Kramer. Hans mål var at beskrive et prøveprogram, hvor det positive og villige samarbejde mellem hund og fører var i højsædet. De enkelte øvelser skulle afspejle den kommunikation og de bevægelser, som skabte det gode grundlag for det daglige samvær med hunden.

I DcH Ringe har vi pt. et hold der træner Rally. Holdet er en blanding af nye og lidt mere erfarne hunde og hundeførere, hvor der tages udgangspunkt i hver enkelt hunds niveau.  Der arbejdes hele tiden med at gøre hundene dygtigere og der er absolut også plads til hundeførere med ambitioner om konkurrencedeltagelse. Læs mere om Rally.....

Træningstider 2019 (fra 12/1)

Træningstider - Lørdag

Hold

Tid

Instruktører / Figuranter

Hvalpehold

09.30 – 10.30

Børge

Unghundehold

09.30 – 10.30

Pia

Familiehold I

09.30 – 10.30

Hanne

Familiehold II

12.00 – 13.00

Dorte

Proceshold

12.00 – 13.30

Ulla

Konkurrencehold

09.30 – 11.00

Malene

A / E – hold

12.00 –

Lennart

IGP - Gruppe B

11.30 – 12.15

Gitte

IGP - Gruppe B

12.15 – 12.45

Selvtræning

IGP - Gruppe C

12.45 –

Børge og Heinz

Rally Lydighed*

09.30 – 11.00

Charlotte


* Træningsplan for foråret tilgængelig

 

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer, er du altid velkommen til at kontakte os